Regisztráció

Támogatás a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület részére

A kerületben korábban önkéntes csapatként, 2021 óta egyesületként működő civil szerveződés a második részvételi költségvetés keretében is támogatást kapott.

Az Egyesület az előző pályázati évben elnyert támogatás (2020-AS LINK) után 2021-ben valamivel magasabb összegre nyújtotta be támogatási igényét, hiszen ahogy az Egyesület egyre ismertebbé vált, úgy növekedett a bejelentések száma is. Most már nem csak kóbor állatokkal kapcsolatban keresik őket, hanem rossz tartási körülményekkel, valamint állatkínzás-gyanús esetekkel kapcsolatban is. Az Egyesület minden bejelentett esetet ellenőriz, és szükség esetén a hatóságokat is bevonva teszik meg a szükséges lépéseket. 

Emellett természetesen továbbra is a legfontosabb céljuk a kóbor állatok befogása, gondozása, valamint a gazdi keresés. Azonosító nélkül talált kutyák esetében, ha előkerül a gazdi, segítenek a törvényi előírásoknak megfelelően chippel és veszettség elleni oltással ellátni kedvencét. Az általuk befogott gazdátlan kutyák az egyesület gondozásába kerülnek. Chipezve, oltva, ivartalanítva gazdásítják őket.

Az igényelt és megszavazott összeget 2021 szeptemberében kapták meg, bő egy év állt rendelkezésükre annak felhasználására. A támogatási összegről az Egyesület tételesen elszámolt 2023 tavaszán; költségeik főként az állatorvosi kezeléseket, állatok befogását segítő eszközök beszerzését fedezték. 

Az ötlet 2022-ben is nyertes lett

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.