Regisztráció

Támogatás a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület részére

A kerületben korábban önkéntes csapatként, 2021 óta egyesületként működő civil szerveződés a második részvételi költségvetés keretében is támogatást kapott.

Az Egyesület az előző pályázati évben elnyert támogatás (2020-AS LINK) után 2021-ben valamivel magasabb összegre nyújtotta be támogatási igényét, hiszen ahogy az Egyesület egyre ismertebbé vált, úgy növekedett a bejelentések száma is. Most már nem csak kóbor állatokkal kapcsolatban keresik őket, hanem rossz tartási körülményekkel, valamint állatkínzás-gyanús esetekkel kapcsolatban is. Az Egyesület minden bejelentett esetet ellenőriz, és szükség esetén a hatóságokat is bevonva teszik meg a szükséges lépéseket. 

Emellett természetesen továbbra is a legfontosabb céljuk a kóbor állatok befogása, gondozása, valamint a gazdi keresés. Azonosító nélkül talált kutyák esetében, ha előkerül a gazdi, segítenek a törvényi előírásoknak megfelelően chippel és veszettség elleni oltással ellátni kedvencét. Az általuk befogott gazdátlan kutyák az egyesület gondozásába kerülnek. Chipezve, oltva, ivartalanítva gazdásítják őket.

Az igényelt és megszavazott összeget 2021 szeptemberében kapták meg, bő egy év állt rendelkezésükre annak felhasználására. A támogatási összegről az Egyesület tételesen elszámolt 2023 tavaszán; költségeik főként az állatorvosi kezeléseket, állatok befogását segítő eszközök beszerzését fedezték. 

Az ötlet 2022-ben is nyertes lett

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.