Regisztráció

Esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság részére

Mind pénzügyi, mind környezetvédelmi szempontból fenntartható ötlet az esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság számára. A zöld eszmén túl az is fontos szempont, hogy a növényeket száraz időszakban is lehetséges legyen esővízzel locsolni a vezetékes, kemény víz helyett. 

A Részvételi Költségvetés keretében összesen 430 darab edényt osztottunk ki a regisztrálóknak – első körben 2021 augusztusában. A 300 literes tartályok alsó kieresztő csappal rendelkeznek, így nem feltétlenül kell hozzájuk szivattyút használni, ami szintén a környezet védelmét szolgálja. 

Miután többszörös volt a túljelentkezés, a úgy döntöttünk, hogy a Részvételi költségvetésen kívül, más költségvetési forrás biztosításával megszervezünk még egy osztást, hogy minden jelentkező élhessen a lehetőséggel. Végül a második és egy harmadik körben összesen közel 2500 tartályt osztottunk ki az igénylőknek 2021 novemberében és 2022 márciusában.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.