Regisztráció

Esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság részére

Mind pénzügyi, mind környezetvédelmi szempontból fenntartható ötlet az esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság számára. A zöld eszmén túl az is fontos szempont, hogy a növényeket száraz időszakban is lehetséges legyen esővízzel locsolni a vezetékes, kemény víz helyett. 

A Részvételi Költségvetés keretében összesen 430 darab edényt osztottunk ki a regisztrálóknak – első körben 2021 augusztusában. A 300 literes tartályok alsó kieresztő csappal rendelkeznek, így nem feltétlenül kell hozzájuk szivattyút használni, ami szintén a környezet védelmét szolgálja. 

Miután többszörös volt a túljelentkezés, a úgy döntöttünk, hogy a Részvételi költségvetésen kívül, más költségvetési forrás biztosításával megszervezünk még egy osztást, hogy minden jelentkező élhessen a lehetőséggel. Végül a második és egy harmadik körben összesen közel 2500 tartályt osztottunk ki az igénylőknek 2021 novemberében és 2022 márciusában.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.