Regisztráció

Gyalogosátkelő a Huncutka Óvoda elé

A Huncutka Óvoda közvetlen környezetében lévő, a reggeli és délutáni csúcsforgalomban különösen forgalmas kereszteződésben a gyalogosok átkelése igen nehézkes volt az ötlet beadója szerint.

A kereszteződést sok gyalogos használja, hiszen ez az összeköttetés a Kistétényi utca felé eső városrész és Rózsakert között. Ezt az útvonalat használják, pont a csúcsforgalom idején, a Kistétényi utca felől reggelente óvodába, iskolába igyekvő gyerekek is. Ugyan a „Gyermekek” tábla kint van mind a két irányban, de ez nem elég figyelemfelkeltő és nem biztosít kellő védelmet a gyalogosoknak.

Az ötlet arra irányult, hogy egy biztonságos gyalogos átkelő valósuljon meg a Park utca és Rákóczi út kereszteződésében. A megvalósítás során a járdát is akadálymentessé alakítottuk, a gyalogosátkelőt is felfestettük, valamint táblák is jelzik, hogy itt kinek van elsőbbsége.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.