Regisztráció

Kondipark a szoborparknál

A javaslat célja az volt, hogy a szoborpark környékén lakók és a nagy számban odajáró kirándulók és sportolók számára is elérhető közelségben legyen egy szabadtéri kondipark.

A Tétényi fennsík és a Kamaraerdő közelsége miatt a kerületből sokan mennek arrafelé kikapcsolódni, és a sportolni vágyók számára remek kiegészítő edzés lehetne egy kondipark (streetworkout). 

A helyszín kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy önkormányzati tulajdonú közterület legyen és rendelkezzen annyi területtel, hogy kényelmesen kialakíthassunk egy kb. 100 m2-nyi streetworkout pályát. A park otthona így a Meggyes utca és a Kelenvölgyi út „ösvénye” közötti rész lett. A terület jól belátható, egyszerűen megtalálható, valamint zöldfelület-rendezéssel jól illeszkedik a környezetébe. A projekt keretében korszerű öntött gumi burkolatra kültéri sporteszközöket telepítettünk, valamint rendeztük a park környezetét.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.