Regisztráció

Macskaivartalanítási akció

A javaslat célja a kóborló, illetve befogadott cicák ivartalanítására irányult, melyet kerületiekkel egyeztetve adott be az ötletgazda.

Egybehangzó vélemények szerint  ivartalanítási akciókkal megfékezhető lenne az évről évre gyarapodó kóbormacska populáció: egy ilyen akció alkalmával az előre regisztrált kerületi lakosok számára jóval kevesebbe kerülne a macskák ivartalanítása, mintha a teljes árat ki kellene fizetniük. Az akciónak fontos eleme az edukáció is: a gazdik felelősséggel tartoznak az általuk etetett macskák egészségi állapotáért és ivartalanításáért is.

Az ivartalanítási akció önkormányzati keretek között valósult meg: a macska tulajdonosok kérelem útján jelentkeztek a programra, majd egy írásbeli visszajelzés és állatorvoshoz való előzetes bejelentkezés után vihették is kedvencüket, vagy egy általuk befogadott macskát ivartalanításra. Az ivartalanítási költség nagy részét átvállaltik a gazdáktól.

Az akció 2021 októberében indult el és a keretösszeg kimerüléséig, 2022 tavaszáig lehetett beadni a jelentkezéseket.

Az ötlet 2023-ban is nyertes lett

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Új szemétgyűjtők a kerületben

Budafok-Tétény öt pontján összesen 36 kukát cserélt le az önkormányzat, valamint 106 db szemétgyűjtő kapott fedelet többek között a Részvételi Költségvetés projektjeként.

Sikeres komposztládaosztás

Ezer komposztálóládát osztott ki az önkormányzat a Részvételi Költségvetés keretében.