Regisztráció

QULTR 22

A projekt célja Budafok-Tétény helytörténetének bemutatása rövidfilmeken keresztül, amelyeket a nevezetességekhez telepített táblára helyezett QR-kód segítségével érhetünk el.

Kerületünk rengeteg nevezetességgel, műemlékkel, emlékművel rendelkezik, melyekről vagy nem is, vagy csak nagyon keveset tudunk. Az ötletgazda javaslata arra irányult, hogy ezeket a helyszíneket, épületeket vagy szobrokat bemutassa, történetüket elmesélje. A kerület különböző pontjain QR kóddal ellátott táblákat helyeztünk el: a kódokat beolvasva az adott területről vagy nevezetességről szóló helytörténeti rövidfilmet nézhetjük meg telefonunkon. Kerületszerte összesen 30 táblát helyeztünk ki 30 kerületi nevezetesség mentén. A Magdolna Udvarban az épület falán megtalálható térképen az összes helyszín látható, így akár kisebb-nagyobb  helyismereti séta keretében is végigjárhatjuk a pontokat. 

A rövid, 4-5 perces ismeretterjesztő videókat neves kerületi helytörténészek kutatómunkája alapján, valamint a helytörténeti múzeumtól és lelkes támogatóktól, helyi civilektől kapott fotók és videók segítségével állítottuk össze. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.