Regisztráció

Gyalogosátkelő és akadálymentesítés a Huncutka Óvoda előtt

A Részvételi Költségvetés újabb projektjei készültek el.

Budatétény lakói a Részvételi Költségvetés második körében a 2020/2021-es évadban szavazták meg, hogy gyalogosátkelő és akadálymentesített járdaszakasz épüljön a Huncutka Óvoda előtt. Aki ismeri a környéket tudja, hogy a Park utca, Rákóczi utca találkozásánál elhelyezkedő óvodát, a meredek terepviszonyok miatt nehéz volt megközelíteni, ami főleg az oviba a környékről, sokszor gyalog, babkocsival érkező családoknak jelentett nehézséget. 

Korábban már elkészült az akadálymentesített járdaszakasz az intézmény előtt, most pedig a gyalogátkelőt is át tudtuk adni a családoknak, így biztonságos környezetben érkezhetnek és távozhatnak az intézménybe járó kicsik, szüleik, és az erre közlekedők. 

A két projekt megvalósulásának köszönhetően a gyalogátkelőhelyről a járdákra akadálymentesen jut el a mozgáskorlátozott, mozgássérült vagy babakocsival közlekedő, és a taktilis kialakítás segíti a látássérülteket is.

A Részvételi Költségvetést azért indította útjára Budafok-Tétény Önkormányzata, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg lakókörnyezetünkben, amelyeket az itt lakók kezdeményeznek és szavazatukkal támogatnak is. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

OKLEVELET KAPTAK AZ ÖTLETGAZDÁK

Szeptember 3-án, a Borfesztiválon adta át Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Részvételi Költségvetés negyedik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Már látogatható a vizes játszótér

Próbaüzemmódban megnyitott Rózsakert új játszótere.