Regisztráció

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A Dunafoki Szabadidőközpont a kerület egyik legnépszerűbb szabadidős helyszíne.

Bár számtalan lehetőség – játszótér, Dunapart, étterem, szabadtéri kondipark, sportpálya, bicikliút és a kertmozi – várja a kikapcsolódni vágyókat, megközelítése meglehetősen körülményes volt gyalogátkelőhely nélkül. A Részvételi Költségvetés keretében beérkezett ötlet alapján zebrát hoztunk létre a Hajó utca és a Duna utca sarkán.  

Ugyan a gyalogátkelőhelyek telepítése nem önkormányzati, hanem fővárosi feladat, de olyan, amely adott esetben átvállalható. Így tett Önkormányzatunk ebben az esetben is. A létesítési engedélynek megfelelően a csatlakozó járdákat akadálymentesítettük, a vonatkozó KRESZ táblákat kihelyeztettük, a megfelelő megvilágítása is biztosított lett.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.