Regisztráció

Vizes játszótér Budatéténybe

A vizes játszóterek rendkívül népszerűek nyaranta, így nem meglepő módon felbukkant a Részvételi Költségvetés javaslatai között és természetesen nyert is.

A Rózsakerti lakótelep ligetes kialakítású zöldfelületén sarazós-vizezős játszóteret alakítottunk ki napvitorlákkal, játékokat, homokozót, vízpart témájú képkirakót és a víz körforgását is bemutató oktatótáblát telepítettünk. A látogatók kényelmét párakapu, ivókút és padok biztosítják.

A játszótér biztonságos megközelítése érdekében új gyalogos út épült, valamint felújítottuk és kis mértékben bővítettük a már meglévő parkolót. Fontos szempont volt, hogy a terület minél zöldebb legyen, ezért az elöregedett burkolt és homokos területet elbontottuk, a meglévő zöldfelületeket megóvtuk, bővítettük, valamint új növényeket ültettünk el a játszótér körül. A környék lényegesen kulturáltabbá, élhetőbbé vált.

A téli időszakban a vizes részek nem üzemelnek, de a játszótér természetesen mindenki számára nyitva áll.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Közterületi szemétgyűjtők

A közterületeken elhelyezett kosaras, vagy henger alakú fém szemétgyűjtők nyitottak (kivéve a kutyakaki gyűjtők), és sokszor tapasztaltuk, hogy a szemét szétszórva hever körülötte.

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.