Regisztráció

Sikeres macskaivartalanítási akció

A Részvételi Költségvetés keretében több mint kétszáz cicát ivartalanítottak.

A ,,Macskaivartalanítási akció, hogy ne nyávogjon a szemetes” elnevezésű ötlet a 2020/2021-es Részvételi Költségvetés győztes projektje volt. A lakosság 301 szavazattal voksolt a megvalósítás mellett.

A kezdeményezés célja a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, valamint a felelős állattartás elősegítése volt.

2021. szeptember 20. és 2022. október 13. között 264 macskát ivartalanítottak a projekt keretében. Közülük 232 cica kinti-benti tartású, tehát ivartalanításuk támogatásával kerületünk kóbor, gazdátlan macska állományának növekedését számottevően tudtuk megakadályozni.

Az akció sikerességét jól jelzi, hogy a keretösszeg kimerüléséig meghirdetett helyek mind beteltek.

Budafok-Tétény önkormányzata 2023. január 16-án újraindítja a Részvételi Költségvetést, így a lakosság negyedik alkalommal mondhatja el véleményét arra vonatkozóan, hogy milyen fejlesztések megvalósulását támogatnák.

Ha Önnek van egy jó ötlete, amely fenntarthatóbbá, élhetőbbé vagy otthonosabbá teheti Budafok-Tétényt, adja be javaslatát!

Részletek és ötletbeadás január 16-tól a www.kozossegrekapcsolva.hu oldalon!

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

OKLEVELET KAPTAK AZ ÖTLETGAZDÁK

Szeptember 3-án, a Borfesztiválon adta át Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Részvételi Költségvetés negyedik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Már látogatható a vizes játszótér

Próbaüzemmódban megnyitott Rózsakert új játszótere.