Regisztráció

Megkezdődött a vizes játszótér építése Rózsakerten

A Részvételi Költségvetés harmadik fordulójában nyertes ötlet megvalósítását június 28-án kezdte meg a kivitelező, a várható befejezés augusztus 10.

A vizes játszóteret a Rózsakert utca 21. szám sarkánál található, füves területen valósítjuk meg. Ligetes kialakítású zöldfelületen sarazós-vizezős játszótér jön létre napvitorlákkal. A területtől nyugatra fekvő játszótéri elemeket elbontjuk.

A vizes játékok közül a homokburkolatra helyezhető sarazós-vizezős játékok gazdaságosan fenntarthatók, illetve játékélményük is kiváló. A meglévő homokozóba további játékok nem fértek volna el, ezért attól nyugatra egy önálló homokburkolatos játékteret hozunk létre, ahol helyet kap egy vízpart témájú képkirakó, és a víz körforgását is bemutató oktatótábla.

A játéktértől nyugatra, a jelenlegi hinta és környéke helyén egységes füves terület lesz, a szélén található középmagas sövények folytatásával biztosítjuk a zöldfelület autómentességét.

A terület nyugati felén, a meglévő fák alatti területet a játékok környezetében kitisztítva, ligetes jellegű, fűvel borított játéktér keletkezik, melyet északról középmagas, délről alacsony cserjesáv kísér.

A terület északnyugati részén, a parkoló végében található kihasználatlan csúszdát a paddal elbontjuk, a betonlap sávos átvágás helyén egységes szilárd burkolatú gyalogutat alakítunk ki a két házsor között. Ugyanitt a parkoló autók részére egységes gyephézagburkolatot alakítunk ki a 3 helyett 4 férőhellyel.

Reméljük, hogy a nyári melegben a vizes játszótér hűsítő kikapcsolódást nyújt a környéken élő gyerekeknek és szüleiknek.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.

Elkészült a mezítlábas park

A projekt a Részvételi Költségvetés keretében valósult meg a Leányka utcai dombos játszótéren.