Regisztráció

Ady Endre út és Péterhegyi út kanyarodó útvonal védetté nyilvánítása táblával és felfestéssel

Az Ady Endre út és Péterhegyi út találkozásánál lévő forgalomtechnikai problémára és táblák, felfestések hiányára hívta fel a figyelmet az ötletbeadó.

Aki ismeri a csomópontot, tudja, részben a helyi adottságok miatt is, gyakran kaotikus állapotok uralkodtak: sok felé kellett a gépjárművezetőknek és a gyalogosoknak figyelni, az elsőbbségi viszonyok nehezen voltak követhetők, egy-egy tábla hiányával-pótlásával azonban megváltoztathatók.

Önkormányzatunk és a BKK munkatársai szoros összefogásban oldotta meg az itt élők által felvetett problémát. Ennek keretében pótolva lettek a hiányzó forgalomtechnikai táblák, nagy felületen kijavították a csomópontban az útburkolatot, vagy új burkolatjeleket festettek fel. Ezek lehetővé teszik a szabályozott, könnyebb kanyarodást, hogy egymás zavarása, balesetveszélyes helyzetek előidézése nélkül, jó helyre érkezzenek a közlekedők. Láthatóbb lett a buszmegálló területe is. 

Emellett felhívják a figyelmet a villamos elsőbbségére, és a villamoskeresztezés vágányzónájára „különösen veszélyes hely” burkolatjel is felkerült. Azonnal észlelhetők az elsőbbségi viszonyok, és, hogy honnan érkezhetnek járművek. Az ötlet megvalósulásának köszönhetően egyértelműbbé és biztonságosabbá vált a forgalom mind a gyalogosok, mind az autósok számára.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél az ötletgazdáknak

Június 8-án, a Kerület Napján adta át Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester az emléklapokat azok számára, akik a Közösségre Kapcsolva - Részvételi Költségvetés ötödik fordulójában győztes ötletet nyújtottak be.

Újabb gyalogátkelő létesül Rózsakerten

Június 14-én kezdődik a zebra építése a Demjén István Református Gimnázium előtt, amely a Részvételi Költségvetés keretében valósul meg.