Regisztráció

Közösségi Duna-part

A Duna 9 km hosszan szegélyezi kerületünket, de jelenleg nincs olyan kijelölt terület, ahol a Dunához való szabad hozzáférés biztosítva lenne sportolási és kikapcsolódási jelleggel.

Pedig ritka kincs birtokában vagyunk, igazán kevés fővárosi kerület büszkélkedhet a miénkhez hasonló adottságokkal. Jó példa pedig van bőven, elég ha a fővárostól északra a Duna-kanyar mentén található kisebb és nagyobb településekre gondolunk, akik a természet és a Duna közelségét kihasználva értékes és a közösség számára felüdülést nyújtó helyszíneket alakítottak ki, rendkívül csekély költségvetésből. Szeretnénk, ha a kerületi horgászok és vízi sportok kedvelői számára a vízre jutás lehetősége biztosítva lenne. Ebből a célból fontos lenne egy sólyázóhely kialakítása, ahol biztonsággal tehetők vízre a kajakok, kenuk és csónakok. Megfelelő helyszín lenne a Kastélyparknál található vasúti aluljáró utáni bekötő út végén található partszakasz. Ezen a részen mind a partszakasz esése, mind a vízjárás kedvező feltételeket biztosít ennek kialakítására. A terület megközelítése jelenleg nem lehetséges, mert betonelemekkel van lezárva az útszakasz. A helyszíni adottságok lehetőséget biztosítanak (sorompó) a terület természeti értékeinek bolygatása nélküli és kontrollált módon (rendszám, lajstromszám, stb.) történő megközelítésére, kizárva az illegális célú behajtást. Az ötlet megvalósulása esetén a fenntartási költségek elenyészőek, mert a terület használóinak társadalmi összefogásából fenntarthatóvá válna.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Alkotótér, műhely fiataloknak

Az ún. makerspace nagyon elterjedt nyugaton.

KERÉKPÁRTÁROLÓKAT A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEK ELÉ

Kerületünk köznevelési intézményei előtt, főképpen reggel 7 és 8 óra között állandósultak a gépjárműtorlódások, sokszor dugók is kialakulnak.