Regisztráció

Vihar utca-Anna utca zebra

A Vihar utcán keresztül rengetegen érkeznek le a Budafoki-elágazás megállóba.

Ezen a sarkon nagyon rossz a kilátás, mert egy kerítés mögül lépnek ki az ide érkezők, akik nagyon nagy része iskolás. Az átkelés kifejezetten veszélyes, bennem szülőként nap mint nap rossz érzéseket kelt. Igen, van egy zebra a játszótérnél, arrébb az Anna utcán, de azt senki más nem használja, mint a játszótérre érkezők, egyszerűen nem tesznek arra kitérőt a gyerekek, ami nagyon veszélyes! Egyre nagyobb és gyorsabb a forgalom az Anna utcán, és ez az Ady Endre út végén épült lakópark miatt csak növekedni fog. Nagyon jó lenne ide egy akár forgalomlassítós fekvőrendőrös zebra, mert esetenként percekig kell állni a járdán, mire átjutunk még felnőttként is, nemhogy gyerekként. A forgalomlassítás itt mindenképp fontos lenne, lakó-pihenő övezetből érkeznek le az autók a Vihar utcán az Anna utcára, ahol 60-70-el száguldnak el az autók…nagyon szeretném, ha itt lenne zebra, hiszen zebrát oda kell tenni, ahol használják, nem oda, ahol kijelölik azt (50 méterrel odébb a játszórtérnél).

2024. január 17.-ei státusz:

Elkészültek a tervek, elkezdődött a közművekkel-hatóságokkal az egyeztetés, majd ennek befejezése után mehet engedélyezésre. A magassági viszonyok miatt, hogy ne legyen balesetveszélyes a sarkon a járda, egy kis zöldterülettel váltjuk ki a magasságkülönbséget, így ezen előnyök mellett egy kicsit barátságosabbá is válik a terület, ennyivel kevesebb lesz a burkot felület.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Kijelölt gyalogos átkelőhely megvalósítása a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium előtt

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium épületei közötti óraközi átjárást tenné biztonságosabbá, ha a csomópontban egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülne forgalomlassító kialakítással.

Kolonics György Általános Iskola előtti játszótér felújítása