Regisztráció

A Húr-Háros utca kereszteződés forgalomtechnikai fejlesztése: gyalogátkelőhely kialakítása, forgalomcsillapítás

Életveszélyes kereszteződésről van szó, ahol négy irányból érkeznek sűrűn az autók és a busz is.

Az autóforgalom a frekventált időszakokban a gyalogos átkelést szinte lehetetbenné teszi. 4-6 között, és a reggeli órákban hosszú percekbe telik, mire sikerül az autók között résr találni, mert zebra hiányában még csak nem is lassítanak az autók. A környék lakottságát tekintve sűrű, a sok társasház miatt/Haros utca, és Húr utcában is/, főleg kisgyerekes családok és idősek laknak a környéken. Gyerekkel különösen veszélyes az átkelés, a dombon lefelé száguldó autók miatt!
Sajnos ez mindennapos, személyes tapasztalat. 
Rendszeresen vannak balesetek itt, hiszen a nagy forgalomhoz képest szűk az utca, ahol a busz is nehezen tud kifordulni. A gyalogátkelőhely a buszmegálló megközelítése miatt is nagyon fontos lenne. A Háros utcán egyébként a Liszt Ferenc utcai buszmegállótól kezdve egészen idáig nem található gyalogátkelőhely.

Ezenkívül megoldást nyújthatna még a kereszteződés forgalmi sűrűségére a Húr utca forgalmának csillapítása.
Sajnos a GPS is szívesen tereli erre az utcára a forgalmat, ami egy kicsivel rövidebb mint ugyanez az útvonal a Nagytétényi úton megközelítve. Az út minőségen is meglátszik az erős forgalom, hiszen néha teherautók és turistabuszok is betévednek az utcába, ahol emiatt rendkívül sok kátyú is kialakul, nem is szólva a forgalom zajáról. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Új szemétgyűjtők a kerületben

Budafok-Tétény öt pontján összesen 36 kukát cserélt le az önkormányzat, valamint 106 db szemétgyűjtő kapott fedelet többek között a Részvételi Költségvetés projektjeként.

Sikeres komposztládaosztás

Ezer komposztálóládát osztott ki az önkormányzat a Részvételi Költségvetés keretében.