Regisztráció

Gyalogátkelőhely létesítése a Tóth József-Kereszt-Pannónia utcai kereszteződésében

A Maci óvoda és az Árpád iskola közelsége miatt rendkívül fontos lenne egy gyalogátkelőhely a gyerekek és a kísérőik számára a címben szereplő három utca kereszteződésében.

A reggeli és a délutáni csúcsidőszakban kilátástalan az átkelés a Tóth József utcán, emellett mindkét irányból buszok közlekednek ami tovább nehezíti az átkelést. A Tóth József utcán nagyon gyorsan haladnak az autók és elég széles az úttest, ami megnehezíti az átkelést, ezenkívül a gyerekek számára nagyon hasznos lenne, ha helyesen tudnák megtanulni a közlekedési szabályokat. Az említett három utca kereszteződése gyalogosként és autósként is rosszul belátható. Emiatt a járművek gyakran úgy helyezkednek, hogy a szabályos elhaladási sorrend felborul, ami feltartja a forgalmat. Főleg a kanyarodó buszoknak okoz nehézséget. Gyalogosként különösen veszélyes, hiányzik a biztonságos átkelő, de még fényjelzés sem figyelmezteti az autósokat. A közelben több buszmegálló található, valamint kisbolt és trafik is van épp a kereszteződésben, ezért szerencsés lenne, ha ezeknek a környéke gyalogosbaráttá válna.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Új szemétgyűjtők a kerületben

Budafok-Tétény öt pontján összesen 36 kukát cserélt le az önkormányzat, valamint 106 db szemétgyűjtő kapott fedelet többek között a Részvételi Költségvetés projektjeként.

Sikeres komposztládaosztás

Ezer komposztálóládát osztott ki az önkormányzat a Részvételi Költségvetés keretében.