Regisztráció

Közösségi zöldterület kialakítása a Honfoglalás úti játszótér mellett

A közösségi költségvetés részeként már korábban megújult Honfoglalás úti játszótér melletti zöld terület sok lehetőséget ad a kis léptékű, mégis hatékony fejlesztésre.

Az út és a patak közötti -az építésügyre vonatkozó önkormányzati rendelet szerint is- kiemelt zöldterület aktívan használható vízparttá válhatna, elkerülve azt, hogy pőrén maradjon, vagy még rosszabb esetben kaviccsal szórt parkolóvá váljon. Néhány sokféleképpen használható bútorral a zöldsáv strukturálható, kisebb és nagyobb társaságoknak adhat teret. A rajzokon szereplő konkrét termék, a mmcite Lago sorozatának két típusa, de persze eltérő elemekkel is elérhető a kívánt karakter (akár közösségi építés keretein belül, megfelelő műszaki segítség bevonásával). A Honfoglalás útra tervezett kerékpáros útvonal és a helyiek mikromobilitásának támogatása érdekében is indokolt lenne egy kerékpár- és rollertároló kialakítása. Ez nem csak az új közösségi teret, hanem a meglévő játszóteret is kiszolgálhatja. Révén, hogy a Honfoglalás út ezen szakasza lakó-pihenő övezet a játszótér megközelítésének legrelevánsabb módjai, a gyaloglás a biciklizés vagy a rollerezés. Remélem, hogy egy ilyen akár közösen létrehozott térrel, nemcsak egy mostoha sorsú terület helyzete javulhat, hanem a helyiek is organikusabban találhatnak egymásra.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Új szemétgyűjtők a kerületben

Budafok-Tétény öt pontján összesen 36 kukát cserélt le az önkormányzat, valamint 106 db szemétgyűjtő kapott fedelet többek között a Részvételi Költségvetés projektjeként.

Sikeres komposztládaosztás

Ezer komposztálóládát osztott ki az önkormányzat a Részvételi Költségvetés keretében.